Budzisz się i masz ochotę na coś słodkiego? Deser na śniadanie? Czemu nie?
Nawet dobry będzie na kolację. Alternatywa dla słodyczy. Dobry też na przekąskę.
Bardzo szybki w przygotowaniu, a zje go każdy.
Mamy już południe a obiad w lesie. Piszę szybciutko składniki i przygotowanie i mykam do kuchni. Miłego dzionka :)
- 1 mały banan
- odrobina gorzkiej czekolady
- 2 łyżki płaskie płatków jaglanych
- 1 płaska łyżka płatków kukurydzianych bez glutenu
- 2 łyżki jogurtu greckiego
PRZYGOTOWANIE:
- Na dól miski daj płatki jaglane.
- Pokrój banana w kostkę.
- Ułóż go tak aby zostawić z boku miejsce na jogurt.
- Daj jogurt.
- Banana posyp płatkami kukurydzianymi.
- Nożykiem zeskrob gorzką czekoladę na jogurt
SMACZNEGO:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz