Uwielbiam szybkie i proste rozwiązania, kilka chwil i gotowe. Taka właśnie jest ta surówka. Mojemu mężowi bardzo zasmakowała, a on do surówek nie chętny.
Możesz zamiast sosu koperkowo-ziołowego dać inny np. czosnkowy, grecki, włoski. To już od Ciebie zależy.
SKŁADNIKI:
- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1/3 ogórka zielonego
- Prażona cebula
- Sos koperkowo-ziołowy
- 3 łyżki wody
- 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
- Pokrój kapustę pekińską oraz ogórek w cienkie paski.
- Zrób sos: zawartość torebki wsyp do kubka i dodaj wodę oraz olej dokładnie wymieszaj.
- Na talerz lub miskę daj kapustę pekińską na to ogórek, polej sosem i posyp cebulą.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz