środa, 25 maja 2016

Szybka surówka w sam raz na niedzielny obiad

Uwielbiam szybkie i proste rozwiązania, kilka chwil i gotowe. Taka właśnie jest ta surówka. Mojemu mężowi bardzo zasmakowała, a on do surówek nie chętny. 
Możesz zamiast sosu koperkowo-ziołowego dać inny np. czosnkowy, grecki, włoski. To już od Ciebie zależy.



SKŁADNIKI:
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1/3 ogórka zielonego
  • Prażona cebula
  • Sos koperkowo-ziołowy 
  • 3 łyżki wody
  • 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
 PRZYGOTOWANIE: 
  1. Pokrój kapustę pekińską oraz ogórek w cienkie paski.
  2. Zrób sos: zawartość torebki wsyp do kubka i dodaj wodę oraz olej dokładnie wymieszaj.
  3. Na talerz lub miskę daj kapustę pekińską na to ogórek, polej sosem i posyp cebulą.





Smacznego :)










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz